top of page
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Foto Luc Depreitere
Praktische info

Praktische info

Maandag

vanaf 15 april 2024

Gevorderden A

18u45-20u00

Gevorderden B

20u00 - 21u15

organisatie

ism Raqs Sharqi

Harelbeke

Donderdag

vanaf 28 maart 2024

Showteam

18u45 - 20u00

Gevorderden B

20u - 21u15

Zaterdag

vanaf 30 maart 2024

Semi-gevorderden

10u00 - 11u15

Gevorderden B

11u15 - 12u30

organisatie
ism Raqs Sharqi

 

 

Kortrijk

Dinsdag

vanaf 23 april 2024

Semi-gevorderden

18u45-20u00

Gevorderden B

20u00 - 21u15

Inschrijvingen

Cursusgeld:

- 99 euro voor 9 lessen van 1u15min

- een tweede cursus in hetzelfde trimester kost 65 euro voor 9 lessen van 1u15min. 

Inschrijven kan door overschrijving: 

Rekeningnummer 891-7640021-20
IBAN: BE28 8917 6400 2120 
BIC: VDSP BE91
Rekening op naam van Oriental Dancing 8790- Waregem.
Mededeling: 'jouw naam + gekozen cursus'

(voor meer info ivm cursussen ism Raqs Sharqi: raqs.sharqi.harelbeke@hotmail.com)

Gelieve je inschrijving ook te bevestigen via mail (info@oriental-dancing.be)
of telefonisch (+32 479 462 431). 

Aïcha staat bekend voor buikdanslessen van de allerhoogste kwaliteit: goed voorbereide, inspirerende en ontspannende danslessen.

Om de beste kwaliteit te blijven garanderen zijn de groepen beperkt. 

Als je zeker wilt zijn van je plaats, is het aan te raden om vroeg in te schrijven. 

Wat mag je verwachten?

1. Bij de beginners leer je de basis van de Oriëntaalse dans met veel nadruk op een gezonde en sterke lichaamshouding. Je ontdekt stap voor stap de sierlijke bewegingen die het buikdansen zo elegant en betoverend maken.

2. Doorstroming: Indien je reeds een beginnerscursus volgde of indien je de basistechnieken wil versterken, dan is de doorstroming ideaal. We versterken de basishouding en de isolatie, we leren nieuwe buikdansbewegingen en prachtige danscombinaties. Je leert een superleuke choreografie op een aanstekelijke Egyptische popsong. 

3. Gevorderden: in elke cursus leer je nieuwe buikdansbewegingen met prachtige combinaties en een uitdagende choreografie. Extra aandacht voor uitstraling en verbetering van isolatie en coördinatie. 

4. Showteam: een 'up tempo' cursus met gevorderde danscombinaties en nieuwe uitdagingen. Sterke motivatie en thuis oefenen zijn vereist. Deze cursus is enkel toegankelijk op uitnodiging of na auditie.

 

Inschrijvingen worden eerst gegarandeerd aan bestaande leden. Daarna gebeuren de inschrijvingen op volgorde van betaling. Na betaling is er geen terugbetaling mogelijk. Een inschrijving is pas geldig na volledige betaling van het lesgeld. Niet-betaalde inschrijvingen worden niet gereserveerd. Het cursusgeld omvat geen verzekering. Een verzekering is apart verkrijgbaar, indien gewenst. Gemiste lessen worden niet terugbetaald, maar kunnen na overleg wel worden ingehaald op een andere dag of locatie. 

Waregem

Lichaam en geest
Getuigenissen

Lichaam & Geest

Buikdansen is een heerlijke hobby:

ontspannend, creatief, vrouwelijk en gezond.

Buikdansen is goed voor lichaam én geest!

Ga mee op ontdekkingsreis naar je eigen vrouwelijkheid. Oriëntaalse dans is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en vormen. Buikdansen is een boost voor het zelfvertrouwen, bevordert een krachtig en soepel lichaam, een mooie houding, en versterkt onder meer je buik-en rugspieren. Daarnaast is het gewoon ook fun en ontspanning: dansplezier in zijn puurste vorm! 

Aïcha hecht veel belang aan de hoogstaande kwaliteit van haar danslessen. Ze heeft een vriendelijke en geruststellende manier van lesgeven. Door haar professionele aanpak zijn haar buikdanslessen een inspirerende combinatie van danstechniek, dansplezier, lichaamsbeweging, sfeer en vrouwelijkheid op de tonen van intrigerende Oriëntaalse muziek.

Getuigenissen

Zohra en Aïcha op Radio 2 -
00:0000:00
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik buikdanslessen volgen?

Buikdansen is fantastisch, het is tegelijk inspanning én ontspanning:

goed voor lichaam en geest! 

Buikdansen is een zachte en gezonde vorm van lichaamsbeweging. Bij buikdansen leer je het lichaam beter kennen en beheersen. Zo werk je aan een betere lichaamshouding, een goede conditie en coördinatie en een goede ademhaling. Bij buikdansen beweegt het hele lichaam, zonder dat je dit als een lastige ‘workout’ ervaart. Door te buikdansen wordt je lichaam op een prettige manier krachtig en lenig. Buikdansen vergt energie, maar geeft er nog veel meer terug!
Van buikdansen word je blij! De positieve energie die tijdens het dansen vrijkomt zorgt ervoor dat je ‘zorgen en stress’ vergeet. De dansvreugde neem je zó mee naar huis. Buikdansen is ook een ‘sociale’ dansvorm. Samen dansen in het gezelschap van andere vrouwen is gezellig en inspirerend. Iedereen kan plezier vinden in buikdansen, ongeacht leeftijd of vormen. Daardoor bevordert buikdansen een positief zelfbeeld en is het een echte ‘boost’ voor je zelfvertrouwen. In de Oriëntaalse dans ontdekken vrouwen bepaalde gevoelens die in de hedendaagse gestresseerde maatschappij te veel verdrongen worden: vrouwelijkheid, sensualiteit en levensenergie. Buikdansen is een bron van vreugde, kracht en inspiratie.
 
Waarom volgen anderen buikdanslessen?

Sommige leerlingen volgen buikdanslessen om wat cultuur op te snuiven, ze worden geïnspireerd door een reis of door de muziek. Anderen willen hun danstechnieken verfijnen of streven naar een betere controle over hun lichaam. Nog anderen doen het puur voor de ontspanning, voor de gezellige sfeer of voor de gezonde lichaamsbeweging.
 
Is buikdansen moeilijk?
Buikdansen is zeker niet gemakkelijk. Door de professionele begeleiding van Aïcha kan elke gemotiveerde vrouw echter relatief eenvoudig de basisbewegingen aanleren. Het gaat om natuurlijke lichaamsbewegingen die stap voor stap worden opgebouwd. Vooral het beheersen van de ‘isolatie-techniek’ gaat niet van vandaag op morgen. Hierbij worden de verschillende lichaamsdelen los van elkaar bewogen. Dit vergt niet alleen controle over je spieren, het is ook een intensieve hersentraining. Gun jezelf wat tijd om hieraan te wennen. Plots komt de ‘buikdansklik’ vanzelf. Eénmaal geklikt, laat hij je niet meer los!
 
Hoe zit een buikdansles in elkaar?

Elke les begint met een uitgebreide opwarming. Daarna volgen danstechniek, isolatie- en coördinatie-oefeningen en sierlijke danscombinaties op typische muziek. Elke les leren we ook een stukje choreografie zodat je na afloop van de cursus een volledige dans onder de knie hebt. De les eindigt met een relaxerende cooldown. Aïcha’s creatieve lesmethode staat garant voor een ontspannen en leuke sfeer in de lessen. Door haar duidelijke stap-voor- stap aanpak maken leerlingen snel vorderingen en kunnen ze gemakkelijk hun dansgrenzen verruimen.
 
Zal ik mij niet belachelijk maken?
In het begin is het wat wennen aan de nieuwe bewegingen. Angst om zich belachelijk te maken heeft echter het omgekeerde effect van wat we willen bereiken: zelfzekere vrouwen die genieten van de beweeglijkheid, de elegantie en de kracht van hun lichaam. Door de geduldige en vriendelijke aanpak van Aïcha wordt een ontspannen en respectvolle sfeer gecreëerd zodat iedereen met een energiek en ‘happy’ gevoel de les verlaat.
 
Wat is de doelgroep van de buikdanslessen?
De buikdanslessen zijn gericht naar meisjes en vrouwen vanaf 14 jaar. Veel vrouwen vragen zich onzeker af of ze wel in de groep zullen passen. Het unieke aan buikdansen is dat het alle vrouwen aanspreekt: iedereen kan de vreugde van de Oriëntaalse dans beleven. De enige voorwaarden zijn ritmegevoel en plezier beleven aan de ontdekking van een nieuwe cultuurdans. 
 
Zijn toeschouwers toegelaten in de lessen?
Neen. Het is belangrijk dat de leerlingen zich op hun gemak voelen. Daarom worden toeschouwers nooit toegelaten in de lessen. Zo voelt niemand zich geremd, kan men vrij experimenteren met de nieuwe bewegingen en kan men zich laten meeslepen door de muziek.
  
Welke kledij draag ik tijdens een buikdansles?
Gemakkelijk zittende kledij. Liefst een lange wijde rok (of legging) en een topje. De buik hoeft niet bloot. Een sjaaltje rond de heupen is leuk meegenomen.  We dansen op blote voeten of op dansschoentjes. 

 

Heb ik een goede conditie nodig om te kunnen buikdansen?
Een goede conditie is een handig extraatje, maar bij aanvang van de lessen is het geen ‘must’. Buikdansen is een intensieve, maar tegelijk zachte vorm van lichaamsbeweging waarbij je zelf bepaalt hoeveel energie je verbruikt. Iedereen werkt dus op eigen tempo en volgens eigen mogelijkheden.
 
Is buikdansen een veilige vorm van bewegen?
Buikdansbewegingen zijn gebaseerd op natuurlijke bewegingen. Oriëntaalse dans is dan ook een relatief veilige vorm van beweging, op voorwaarde dat men voldoende aandacht besteedt aan een uitgebreide opwarming en een goede lichaamshouding. Iedere danseres moet voor zichzelf bepalen welke doelstellingen ze kan en wil bereiken. De mooiste resultaten bereik je door te luisteren naar je lichaam en niets te forceren. Je bent altijd vrij om bepaalde bewegingen niet te doen. Competitiviteit is uit den boze: je hoeft niet beter te zijn dan een ander, word beter dan jezelf!
 
Vanaf en tot welke leeftijd kan ik buikdansen?
Buikdansen kan op elke leeftijd. De gewone lessenreeksen van Aïcha staan open voor meisjes vanaf 14 jaar, er is geen maximum leeftijd.

bottom of page